The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Šta sve dobijamo - dobrom komunikacijom?

 Istraživanja su pokazala da veliki uticaj na sreću čoveka imaju odnosi, kako lične, tako i poslovne prirode. Ključ dobrog odnosa je – dobra komunikacija.

Ljudska komunikacija se odnosi na socijalnu interakciju razmenjivanja informacija, u svrhu razumevanja, gradjenju odnosa i socijalne povezanosti. Glavne komponente komunikacije su : sadržaj, forma i cilj. Zajedno sadržaj komunikacije i forma kreiraju poruke koje se šalju prema cilju. Kroz simbiozu sadržaja i forme osoba je u mogućnosti da izrazi svoje potrebe. Potrebe fizičke, emocionalne i psihološke prirode. Kroz uspešnu komunikaciju ljudi se otvaraju i povezuju na višem nivou. Na nivou na kom oni mogu da se pokažu u svetlu onakvi kakvi jesu. Ljudima je to jedan od najvažnijih kriterijuma uspešne komunikacije – izraziti sebe. Da izrazimo sebe možemo onda kada upoznamo dovoljno sebe, da možemo da preciziramo naše želje i potrebe i kada naučimo da ih iskomuniciramo tako da nas druga osoba ne samo čuje, već i posluša.

Preduslov za dobru komunikaciju je poznavanje sebe, svojih potreba i želja i izražavanja istih sa poštovanjem druge strane. U literaturi takav oblik komunikacije se naziva asertivna komunikacija.

Asertivna komunikacija nam omogućava da se založimo za naša prava i potrebe na miran i pozitivan način. Ljudi, koji koriste aseritvnu komunikaciju u svakodnevnom životu izražavaju svoje potrebe i zahteve, bez da povrede sebe ili drugu osobu.

                   Počnite od danas da komunicirate sebe

Početak uspešne komunikacije je slanje informacije. Informacije se u današnje vreme govore uživo ili pomoću telefona. To su dva različita vida komuniciranja. Za sada ćemo se fokusirati na momenat kada uživo izražavate sebe.

Stvari, koje su bitne da se ispune:

  • Informacija, koju šaljete mora da bude razumljiva
  • Poverenje je ključ dobre komunikacije ( Ako nemate poverenja u osobu kojoj šaljete informaciju, zapitajte se i osvestite da je to vaš izbor, da ste vi birali osobu sa kojom ćete da komunicirate)
  • Sačekajte povratnu informaciju, poslušajte drugu osobu

 

Kada komunicirate trudite se da nastavite razgovor. Pitajte za povratnu informaciju. Saslušajte je, prihvatite i odgovorite. Nikada nemojte da vas povratna informacija plaši, ona je tu da vam omogući da razumete drugu osobu i da zajedno dodjete do krajnjeg dogovora. Uvek imajte na umu da ste vi tim, koji dolazi do zajedničkog rešenja.

Komunikacija je neophodna onda kada se ne slažete sa drugom stranom i nešto unutar vas vam ne da mira. Druga osoba ne može da zna šta vi želite, šta vas muči ili šta očekujete dok joj to ne kažete. Komunicirajte sebe i nek vam komunikacija bude sredstvo, pomoću kog dolazite do zajedničkog cilja.                   

front

Programi

More Articles

Intezivan program od 30 dana, koji rešava slikare blokada i omogućava im da stvaraju ponovo. Program je namenjen svim onima,  koji iz nekog razloga ne...

Budiš se sa nelagodnošću? Slabo spavaš? Raskinula si sa momkom? Ne možeš da nadješ posao? Stagniraš, želiš promenu, pokret, život... Imaš specifičan problem...

Do čega dovodi  program čiji sam autor?  Do ovoga. Do momenta u kom si ti dovoljno siguran u sebe da možeš da prezentuješ svetu sebe, svoj rad,...